Nyheter

Uthyrning av gästlägenhet

2020-09-17 21:19
Uthyrning av gästlägenhet

Uthyrning av gästlägenhet 

 

Gästlägenheten finns på vån 2 i hus 1, Karen Blixens gata 13. 

Lägenheten har ett vardagsrum/sovrum utrustat med två bäddsoffor (fyra bäddar med täcken och kuddar) och två soffbord. I köket finns pentry med diskbänk, kylskåp, mikrovågsugn, vattenkokare, porslin, bestick samt matbord. HK-anpassad wc/dusch finns samt WiFi.

 

Lägenheten kan hyras av medlem i bostadsrättsföreningen för användning av besökande, närstående och vänner. Medlemmen ansvarar för bokningen gentemot föreningen och bokar på bokahar.se eller på appen “Boka här” med ditt lägenhetsnummer och den kod du fått i brevlådan. OBS! Om du ställt dig i kö för gästlägenheten så måste du bevaka din köplats då information om att den är ledig endast meddelas på Boka här.

 

Vid uthyrning gäller följande regler:

 


  • Hyresgästen svarar själv för städning av gästlägenheten och tillhörande wc/dusch. Städning ska utföras efter varje hyrestillfälle, oavsett hur många nätter lägenheten nyttjats. OBS: Kontrollera städningen vid ankomst och meddela bokningsansvarig om städningen inte är tillfredsställande. Städutrustning finns i hallen. Om städningen inte godkänns, debiteras städavgift om 1000 kr. När lägenheten lämnas är det medlemmens ansvar att kontrollera att städning är utförd. 



  • Gästlägenheten kan bokas tidigast 3 månader i förväg. Bokningen görs av resp. värdlägenhet (medlem i bostadsrättsföreningen). Varje värdlägenhet kan endast boka en uthyrningsperiod per gång. Som kösystem gäller först till kvarn. Du kan ställa dig i kö på för gästlägenheten på bokningssidan.

 




  • Varje bokningstillfälle får omfatta maximalt 5 dygn. Ett dygn räknas från kl. 12.00 en dag till kl. 12.00 nästa dag. 

 




  • För varje dygn debiteras 300 kr oavsett antalet gäster. Betalning sker enligt instruktion i samband med bokningen. Betalning görs via Swish till 123 324 42 58. Skriv lghnr till den bostad som bokat gästlägenheten. Avbokning av bokat rum skall ske senast kl. 12.00 närmaste vardag före ankomst, annars debiteras ett dygn.

 




  • Eget sänglinne och handdukar ska medföras. Bäddmadrasser finns i bäddsofforna, täcken och kuddar i garderoben.

 




  • Eventuella skador på porslin, möbler och inredning ska omgående anmälas till bokningsansvarig i styrelsen.

 




  • Rökning får inte ske och djur får inte vistas i gästlägenheten.



  • Hantering av nycklar: ett par dagar innan hyrestillfället mejlar du "gastlagenhet@brfkvarhjulet.se" för att få kod till nyckelskåpet, placerat till höger om dörren till gästlägenheten. 
  • Efter avslutad hyresperiod, låses nycklarna in i nyckelskåpet igen.
  • Vid borttappad nyckel debiteras kostnad för byte av cylinder.